Lori
Horeca – що це значить, і як працює галузь?

Horeca – що це значить, і як працює галузь?

Якщо ви працюєте в ресторанному або готельному бізнесі, це поняття для вас точно не нове. Але якщо ви представляєте іншу сферу, можливо, ви чули назву Horeca, а що це значить, так і залишилося загадкою. Час заповнювати прогалини – давайте розберемося з усіма термінами та специфікою цього напряму детальніше.


Horeca – що це значить?


Двома словами – це територія гостинності. HoReCa розшифровується як Hotel, Restaurant, Cafe. Це сегмент громадського харчування – кафе, бари, паби, бістро, готелі та інші заклади, які приймають гостей, смачно їх годують, забезпечують цікаве та приємне дозвілля. Також він включає постачальників послуг, обладнання та товарів для забезпечення роботи ресторанно-готельного бізнесу.


Сьогодні це галузь із мільярдними оборотами та шаленою конкуренцією. Щоб залишатися на плаву, а в ідеалі – добре заробляти, потрібно подбати про багато моментів: продумати цікаву концепцію, знайти свої "фішки", закупити якісні меблі для кафе, барів і ресторанів, дібрати відповідальний персонал.


Це територія гостинності та приязності, гості оцінюють кожен заклад емоціями, тому тут немає другорядних деталей. Від кожного з цих аспектів залежить ваш прибуток.

Horeca – що це значить у професіоналів: характеристики сегмента

Готельєри, ресторатори, шеф-кухарі активно використовують цей термін. Але в поняття "Хорека" входять не тільки вони. Це і постачальники посуду (тарілки, чашки, ножі), текстильних елементів (штори, скатертини, серветки, подушки), меблів для ресторанів і готелів (стільниці, стільці, дивани, пуфи, бари, барні стійки та стільці), декоратори тощо.

Також це імпортери продуктів і напоїв, виробники обладнання для кухонь, зберігання й обробки продуктів, касових терміналів тощо. Ніша велика й постійно росте. Щоб досягти в ній успіху, важливо подбати про такі складові.

  1. Специфіка сфери Хорека – постійна турбота про клієнта

    Максимальна орієнтація на потреби відвідувача. Клієнти в кафе платять не тільки за конкретний набір продуктів в меню та напої в коктейльній карті. Вони платять за настрій, сервіс і атмосферу.

  2. Особливості оформлення та меблювання закладів

    Власник спортивного бару не може кожні півроку міняти стільці, столи та барну стійку, це нерентабельно. Тому важливо одразу вибрати якісні меблі з натурального дерева, зносостійкий текстиль та інші предмети декору. Це ще один окремий напрям в рамках Хорека.

  3. Пошук персоналу

    Особлива увага – на підбір персоналу. Хостес, офіціант, адміністратор – кожен з них може як зіпсувати враження про заклад, так і закохати в нього і зробити випадкового відвідувача лояльним постійним клієнтом. Тому відповідь на запитання, Horeca – що це таке, завжди буде одна. Це історія про гостинність, ввічливість, увагу, які в сумі формують класний сервіс.

Успішні заклади не стають такими відразу. Це складна робота, в якій потрібно врахувати максимум деталей: кухня, сервіс, дизайн приміщення, якість продукції, ціни в меню. Навіть розташування столів і стільців, їхній дизайн і зручність впливають на загальне враження. Всі ці деталі – частина циклу продажів.


Якщо ви працюєте в цій сфері або тільки плануєте відкрити свою піцерію, компанія Lori закриє одне з найважливіших питань – ми створюємо меблі для кафе, барів і ресторанів. Виготовлені ​​з якісної дубової деревини, оброблені на сучасних установках європейського виробництва, покриті спеціальними захисними речовинами для максимальної довговічності, наші меблі допоможуть вам підкорити серця гостей.

Відгуки у Facebook